BSO

Voor de kinderen in de buitenschoolse opvang worden diverse activiteiten aangeboden. Die zijn aangepast op de eigen interesses. Meedoen mag, niks moet. Want natuurlijk is er ook ruimte om lekker te ontspannen na een intensieve schooldag. De ruime kelder is vooral bedoeld voor de kinderen van 4 tot 13 jaar. Ze kunnen zich daar, met name als het slecht weer is, goed vermaken met allerlei activiteiten en materialen.

Op een ruim grasveld en een aparte ruimte kunnen ze met fietsjes, skelters en traptrekkers aan de slag. De Speelboerderij werkt met gediplomeerde leidsters. Zij werken met de kinderen volgens de pedagogische visie die onderdeel uitmaakt van een kwaliteitssysteem dat speciaal voor kinderopvang op een agrarisch bedrijf is ontwikkeld.

In de praktijk betekent dit dat de leidsters de kinderen op een positieve, individuele en respectvolle manier benaderen. Ze geven de kinderen zowel geestelijk als lichamelijk de ruimte om zichzelf te zijn en in hun eigen tempo ervaringen op te doen. Dit heeft als doel dat de kinderen zich bij hen veilig en vertrouwd voelen. Ze kunnen zich dan optimaal ontwikkelen.

de-speelboerderij-dieren
Scroll naar boven