Activiteiten

Elke morgen gaan we als eerste naar buiten. De dieren worden gevoerd en de eieren geraapt. We hebben een kleine kinderboerderij met paarden, mini ezel, alpaca’s, kippen, kune-kune varkens, mini varken, kalf, poezen en een hond. Iedereen die wil helpen mag dat natuurlijk. Contact met de dieren is heel belangrijk voor de opvoeding van de kinderen en de meesten vinden het omgaan, verzorgen en voeren van de dieren een heel leuk karweitje.

In het voorjaar en de zomer hebben de kinderen die dit leuk vinden een eigen moestuin, hier wordt naar hartenlust door de kinderen in gewerkt. De groentes die geoogst kunnen worden mogen mee naar huis. Als er heel veel is, staat het bij de ingang en mag iedereen wat meenemen.

Onze activiteiten worden gecombineerd met de seizoenen en de thema’s die er eventueel in die maand plaats vinden, bijvoorbeeld met carnaval kunnen alle kinderen verkleed komen, tijdens deze week wordt er vooral feest gevierd, liedjes gezongen en gedanst.

Een ander voorbeeld is het thema verkeer. Aan de hand van een, door Veilig Verkeer Nederland, samengestelde koffer worden diverse verkeers situaties op een speelse wijze uitgelegd, eerst binnen en daarna voor de praktijk naar buiten.

Ieder jaar is er ook de tandenpoets en pyjama partyweek. Alle kinderen mogen dan in de pyjama bij ons komen. We gaan dan gezellig samen ontbijten en liedjes zingen, tegen de klok van 10 gaan we ons allemaal verkleden in de gewone kleren en gaan we de dieren voeren.

Oja, en we hebben ook nog een echt zwembad. Kortom, teveel leuke activiteiten om op te noemen..