Activiteiten

Elke ochtend gaan we als eerste naar buiten met de kinderen die wakker zijn. De dieren worden dan gevoerd en verzorgd. We hebben een kleine ´kinderboerderij´ met alpaca’s, kune-kune varkens, poezen en een hond. Iedereen die wil helpen mag dat natuurlijk. Contact met de dieren is heel belangrijk voor de opvoeding van de kinderen en de meesten vinden het omgaan, verzorgen en voeren van de dieren een heel leuk karweitje.

In het voorjaar en de zomer onderhouden wij gezamenlijk een moestuin, hier wordt naar hartenlust door de kinderen in gewerkt. De groentes die geoogst kunnen worden is voor het gebruik tussendoor bij het fruit eten en voor de warme maaltijd. Als er heel veel is, mag iedereen wat meenemen naar huis.

Onze activiteiten worden gecombineerd en vast gesteld met de seizoenen en de thema’s die er in die maand plaats vinden. Dit gaat in combinatie met ons ontwikkelingssysteem Uk en Puk.

de-speelboerderij-dieren
de-speelboerderij-tuin

Een voorbeeld is het thema verkeer. Aan de hand van een, door Veilig Verkeer Nederland, samengestelde koffer worden diverse verkeerssituaties op een speelse wijze uitgelegd, eerst binnen en daarna voor de praktijk naar buiten.

Ieder jaar is er ook de pyjamavoorleesontbijt week. Alle kinderen mogen dan in de pyjama bij ons komen. We gaan dan gezellig samen ontbijten, verhalen lezen en liedjes zingen, het ene kind blijft de hele dag in de pyjama rond lopen en het andere kind wil graag zijn kleren aan.

Kortom, teveel leuke activiteiten om op te noemen..

Scroll naar boven